100% op maat gemaakt
100% Confort
Beste service en kwaliteit
Creëren van bewustzijn
Controle
Communicatie
Bouw

Gehoorbescherming op maat van bouwvakkers

Naast psychische en fysieke problemen vervolledigt gehoorschade de topdrie van de Nederlandse werkongevallen. Meer dan een half miljoen werkers loopt het risico. Bij de risicogroepen nemen bouwvakkers een prominentie plaats in, naast metaal- en houtbewerkers. Zowel werkgevers als werknemers zijn hier (in verschillende maten) bij wet verplicht om deze schade te beperken. Dat kan met onze otoplastieken.

Bouw otoplastieken
van Audinc

Service op locatie
100% comfort garantie
Snelle levertijden
Géén verborgen kosten

Onze otoplastieken voor bouwvakkers

Gehoorschade en gevolgen

Gehoorschade is wezenlijk schade aan de trilharen. Naast ouderdom is lawaai (hard geluid) de voornaamste oorzaak. Het overbelast de trilharen, waardoor ze onherstelbaar afbreken. Zo gaat uw gehoor informaties verkeerd of niet langer verwerken, wat leidt tot ruis, suizingen, piepgeluid of doofheid. Daarnaast kunnen symptomen zoals vermoeidheid, stress, concentratiestoornissen en verhoogde bloeddruk optreden. De combinatie van factoren leidt vaak tot verzuim of zelfs burn-out en depressie.

Wanneer ontstaat gehoorschade?

Geluid is luchtdrukverandering. Worden luchtdrukverschillen te groot, dan ontstaat gehoorschade. Blootstelling kan daarbij incidenteel of frequent zijn. In het eerste geval is de schade meestal tijdelijk. In het tweede geval zal permanente gehoorschade ontstaan, soms acuut, meestal geleidelijk. 

In beide gevallen is het geluidsniveau cruciaal. Gehoorschade is meer bepaald mogelijk vanaf 80 decibel (dB). In de Arbonorm stelt de wetgever dan ook dat een werknemer die 8 uur lang aan 80 dB wordt blootgesteld schade oploopt. Daarom wordt bijvoorbeeld voorgeschreven dat bouwvakkers maximaal een uur lang 86 dB mogen aanhoren.

Otoplastieken

Op een bouwwerf is het niet eenvoudig om deze volumes in te dijken. Als ze al mogelijk zijn, vergen structurele oplossingen bovendien veel middelen. U moet dan op zoek naar stillere machines, productiemethoden, geluiddempende machinekasten of werkcabines. In vergelijking bieden otoplastieken het voordeel van de flexibiliteit en betaalbaarheid. Ze kunnen meteen worden ingepast in elke werksituatie en bieden overal een structurele oplossing.

Kort gezegd zijn otoplastieken namelijk oordoppen op maat. Door dat precieze maatwerk zijn ze uiterst efficiënt, comfortabel en discreet. Het zachte, flexibele materiaal heeft bovendien een lange levensduur. Daarbij komt nog dat otoplastieken kunnen voorzien worden van verschillende, verwisselbare filters. Hierdoor passen ze zich perfect aan aan elke lawaaibron. Zo bieden ze altijd de beste bescherming.

Zoekt u gehoorbescherming op maat van uw medewerkers?

Contacteer ons gerust met al uw vragen of maak eenvoudig een online afspraak. Desgewenst komen wij ook graag ter plaatse voor een persoonlijke consultatie. Zo kunnen wij uw werkomstandigheden perfect inschatten en weten we meteen wat uw medewerkers nodig hebben.

Gerelateerde blog artikelen

© Copyright Audinc 2023