100% op maat gemaakt
100% Confort
Beste service en kwaliteit
Creëren van bewustzijn
Controle
Communicatie
Metaal

Otoplastieken voor de metaalindustrie

Bescherm je gehoor in de metaalindustrie

Werkt u in een omgeving waar langdurig veel lawaai is, dan heeft u vast al eens van de term otoplastieken gehoord. Otoplastieken zijn oordoppen op maat. Dit is een vorm van gehoorbescherming die persoonlijk is en dus niet met iemand anders uitgewisseld kan worden. 

Metaal otoplastieken
van Audinc

Service op locatie
100% comfort garantie
Snelle levertijden
Géén verborgen kosten

Onze otoplastieken voor Metaalindustrie

Waarom is gehoorbescherming op maat belangrijk?

Mensen die dagelijks in een omgeving werken met veel lawaai zoals de metaalindustrie kunnen na verloop van tijd last krijgen van gehoorproblemen. Die problemen kunnen bestaan uit een vervelende piep die niet meer weggaat, suizende oren en vermindering van het gehoor.

Volgens de Arbowet is 80 dB(A) de grens. Komt het geluid op de werkvloer boven deze grens, dan is de werkgever verplicht om te zorgen voor goede gehoorbescherming. Komt het geluid maar af en toe boven de 80 dB(A) dan is het gebruik van oordoppen en/of oorkappen toegestaan. Voor alle andere situaties geldt dat gehoorbescherming op maat een veel beter alternatief is.

Oordoppen op maat, wat is er mogelijk?

Otoplastieken zijn in verschillende soorten en van verschillende materialen te koop. De keuze is voor een groot deel afhankelijk van de werkzaamheden waar ze bij gebruikt moeten worden. Zo zijn er otoplastieken die speciaal geschikt zijn voor het gebruik in de metaalindustrie, voedingsmiddelenindustrie, of voor het gebruik tijdens transport.

Gehoorbescherming kopen

Als het geluid op de werkvloer te hoog is, dan is het verstandig om uw gehoor en dat van uw werknemers goed te beschermen. Wilt u hier graag meer over weten? Neem dan gerust contact met op. Onze otometristen vinden het geen enkel probleem om op locatie een geluidsmeting te doen en uitleg te geven over de verschillende soorten oordoppen op maat die er zijn. Ook het doen van gehoortesten, het aanmeten van de oordoppen, de controles en het onderhoud kunnen wij voor u verzorgen.

Gerelateerde blog artikelen

© Copyright Audinc 2023